Větrníky již nechceme

22.02.2009 16:21

Rozmysleli jsme si to, větrné elektrárny u nás již necheme. Tak by se dala charakterizovat situace, který právě nastala ve Vranovské Vsi.

Krajský úřad vydal nesouhlasné stanovisko k záměru vybudování větrníků. Představitelé obce je už také nechtějí. Preferují solární elektrárny.

Nejdříve velké přesvědčování občanů o nezbytnosti stavby větrníků u obce, dnes nesouhlas. Takové je stanovisko vedení Vranovské Vsi k záměru soukromé společnosti postavit několik větrníků na jejich území. Obec nově preferuje stavbu fotovoltaické elektrárny.Nesouhlasné stanovisko vydal také krajský úřad. Krajským úředníkům vadí především posunutí místa výstavby dvou větrníků, jednoho dokonce až o tři čtvrtě kilometru, oproti původnímu plánu. V rozporu s plánem je také změna celkové výšky osmi plánovaných větrníků. Tyto změny se navíc odehrály v průběhu posuzování vlivu stavby na životní prostředí. „Dalším důvodem nesouhlasu se stavbou je nevyřešený způsob a trasa připojení větrného parku do distribuční sítě,“ uvedla vedoucí odboru životního pros krajského úřadu Anna Hubáčková. Závěry šetření zveřejnil kraj na svých internetových stránkách.

Více zde... 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.