V Pavlicích by mohly stát tři větrné elektrárny

30.12.2009 18:50

Pavlice/Vranovská Ves/Brno

Krajští úředníci rozhodli před nedávnem proti většinové vůli občanů Pavlic a Vranovské Vsi, když povolili výstavbu třech větrných elektráren na území katastru obce Pavlice.

Členové občanského sdružení Jevišovka zastávají názor, že toto rozhodnutí bylo vydáno na základě zmanipulovaných studií ve prospěch investorské firmy Ráj dřeva, s.r.o. Záměr společnosti počítá s výstavbou tří elektráren v hodnotě 800 mil. korun s celkovým výkonem 16 megawattů na kopci mezi Vranovskou Vsí a Pavlicemi.

Souhlasíme s občanským sdružením Horizont (https://horizontos.webnode.cz) a považujeme rozhodnutí rozdělit jeden záměr (dříve zamítnutý) na dva za protiprávní. "V návrhu investora se hovoří jen o jedné variantě stavby. Tu měli úředníci buď povolit, nebo zamítnout a ne ji rozdělit na dvě části. To je naprosto nesprávné a zřejmě i nezákonné. Jsme proto rozhodnuti obrátit se na soud," sdělil Znojemskému deníku  předseda občanského sdružení Horizont Stanislav Holík.

"Všechny místní orgány, které do problému mají co mluvit a danou lokalitu znají, vydaly záporné stanovisko. Jediný souhlas, který investor potřebuje, nakonec ale vydali krajští úředníci. To je naprosto nepochopitelné," dodal Holík.

Občanské sdružení Jevišovka bude i nadále podrobně sledovat vývoj celé situace.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.