Výstavba VE v katastru obce Slatina
| Datum | 05.08.2008 |
|---|---|
| Vložil | Josef Urban |
| Titulek | Re: Re: Re: nechápu |
Zdravím,
Pokud slyším slovo zvyknete si , tak mi to připadá že se mám vrátit o 20 nebo 30 a více let zpět.Lid si zvyknul na fronty na banány ,maso, el. spotřebiče, nábytek atd.Lid si zvyknul za těch 50 let na ledacos, ale dnes konstatujeme , že musí odumřít dvě generace a doufáme, že stěmi dvěma generacemi odumře i ten zvyk .Protože pokud si mám na něco zvykat tak to se sebou nese vždy nějakou degradaci k něčemu. V případě vět. el. to je ke krajině.Jak se říká,"člověk si zvykne i na šibenici " ale co je všechno obsaženo na té cestě k šibenici. Myslím si , že říkat že jsou všude stožáry atd.že si na ně člověk zvyknul, to lze jedině přirovnat na počátek cesty na tu pomyslnou šibenici.Potom může příjít zvýšení hladiny hluku, prachu ,banány, maso......... Stožáry a jiné věci jsou tady proto, že je člověk lhostejný na prostředí ve kterém žije a od toho se zase odvíjí pomaloučku ta cesta na pomyslnou šibenici. Je jen smutné, že toto slovo "zvyknete si "není lidem předkládáno ve znění" nezvykejte si" protože to slovo vzbuzuje hrdost, kdežto slovo" zvyknete si "když přivřu oči tak vidím stádo. Jsem přesvědčený, že záleží na každém z nás kam se zařadí, bylo by určitě lepší používat víc a víc slovo "nezvykejme si",proto že to jde ruku v ruce s hrdostí.
z Lichkova zdraví Urban
———
Zpět na diskuzi