Výstavba VE v katastru obce Slatina
| Datum | 19.03.2008 |
|---|---|
| Vložil | Urban |
| Titulek | Re: Panu:Josefu Urbanovi Lichkovi Orlické hory |
Vy jste někde četla nebo to bylo v tel. novinách ,že až se postaví u nás asi 1000 větrníků že se přestane těžit uhlí a tím padem se odstaví uhelná elektrárna, nebo se odstaví jeden blok jaderné?Pokud dobře umím číst, tak se na konci roku vždy dočtu o kolik více se vyvezlo el.energie , a jak se navýšil zisk Čezu coby vlastníka vykoupené a vyvezené energie.Nikdo nerozlišuje energie ekologická nebo uhelná či jaderná.
Dale se vždy dočtu o kolik se podařilo více el. energie vyrobit o proti roku minulému.Každý z nás na účtu za spotřebovanou elektriku najde položku za výkup ekologické energie, to je jediné jak se já, i ostatní
seznámíme s ekologickou energií.Bylo by dobré si přečíst výrobní náklady vět. el. a veškeré zásahy co se týká zabudování do země /jedna elektrárna téměř 1000 kubíku betonu / nemluvím o vybudování cest, el. přípojek a odvozu zeminy a jiné. Je potřeba více odborné literatury , něco o záložních zdrojích ,které musí být v záloze připraveny nahradit výpadek pokud přestane foukat atd. pokud si toto všechno našprtáte
procitnete.Potom můžeme pokračovat v diskuzi.Co týká odporu vůči úředníkům najděte si jiný důvod
odporu , určitě se Vám nelíbí i jiné věci tak se angažujte tam, pak bude následovat to co jsem psal.Na těchto stránkách neválčíte s mocí úřední , takže tady uvést svoje jméno není žádné hrdinství . Musím konstatovat že v některýck úsudcích jste trochu mimo,ale to je asi tím že to chce vice pokory a míň arogance. Uvedl jsem Vám naši adresu , tím můžete začít, co se týká většího přehledu o tech. náročnosti a nákladech ohledně vět el. Hned v úvodu si přečtěte článek od europoslance ohledně smluv na výrobu ekol. energie naší republiky s EU.A taky tam jsou veškeré náklady na výrobu energie všemi způsoby a co se platí tzv. výrobcům ekol. energie . Je potřeba si toto a spoustu dalších věcí prostudovat , získat poznatky ze zahraničí a vše si to v hlavě srovnat a nesnažit se ze sebe, a za každou cenu dělat ekologickou aktivistku . Momentálně mi Vaše vystoupení připadá jako divadlo , ale které se odehrává jenom ve Vás někde uvnitř, a vy máte pocit že Vás sleduje celý svět, a jak jste to všem nandala.
Ještě jeden odkaz,na stránkách krajského úradu Pardubice / odbor ochrany přírody /najdete studii vlivu vět. el. co se týká zásahu do krajiny , je to asi 220 stran , určitě si je prostudujte obohatí to Vaše vědomosti a pomůže Vám to více pochopit nás.Až poznám že jste více "fundováná" můžeme pokračovat v diskuzi.Momentálně si myslím že to je na úrovni, jestli bylo dříve vejice nebo slepice. Tímto Vás nechci
nějak podceňovat , nebo úrážet , ale každý jsme nějak začal.Opravdu to chce více informací .
———
Zpět na diskuzi